woensdag 11 augustus 2010

Arthur's B & W Salon; Serieuze grap of grappig serieus?

Foto: Paulina Szatanska

Het betreden van de Salon is op eigen risico. Dat wil echter niet zeggen dat het risicovol is om de Salon te betreden. In de Salon is 25 jaar professionele ervaring aanwezig op het gebied van huid (make-up, bodypaint, artificial tattoos, henna en kinderschmink in Arthur's stijl), haar (stijlen, krullen, knippen, verven, epileren, scheren en opsteken), nagels (verzorging en styling) en zelfs kledingstyling van acteurs en modellen. Ook kennis omtrent fotografie, techniek, outdoor, en sociale vaardigheden laat niets te wensen over.

Een overzicht:
Arthur stond op de filmset van Peter Greenaway, verzorgde make-up voor Frank Govers, heeft fotoshoots gedaan met Mart Visser, werkte voor het Ro-theater, Intermodel, The Agency en Max Models. Daarnaast verzorgde hij make-up bij dramaseries en talkshows voor Veronica en de Vara en werkte hij aan Villa Achterwerk voor de VPRO.
Hij werkte twee jaar in het grootste pruikenatelier van Nederland (Atelier Sjoerd Didden) en verzorgde haarwerk (pruiken, snorren, baarden etc.) voor diverse Nederlandse films en musicals. Ook op het gebied van special effects heeft hij projecten op zijn naam staan binnen de Nederlandse televisie en film.
Hij verzorgde in 2006 een opera met 300 spelers/zangers waarvoor hij 27 assistenten per avond aanvoerde terwijl hij zelf 15 acteurs van dagelijks door hemzelf gecontroleerde en herstelde pruiken voorzag.
Hij fotografeert al 25 jaar, kent de zwart-wit doka op zijn duimpje en heeft zich sinds 1997 in computers verdiept, te beginnen met DOS. Hij voelt zich thuis in zowel de technische kant van computers (èn zijn motorfiets ;-) als in de programmatuur ervan. Fotografie is bij hem onlosmakelijk verbonden met fotobewerking en veel van zijn activiteiten worden omringd met zelf ontworpen publiciteit en artwork. Hij schreef lesmateriaal bij (meer dan 125) arthouse-films. Hij kan strijken, een naaimachine bedienen  en knoopsgaten maken. En hij leidde een zevental survivaltochten in (noord) Frankrijk.

Daarvoor haalde hij zijn onderwijsakte aan de Pedagogische Academie, studeerde hij Sociale Wetenschappen en volgde (in 1984) de beste Nederlandse opleiding tot visagist (Dik Peeters, Amsterdam).  Arthur is zelfstandig ondernemer, docent, autodidact op vele fronten, vader, niet gay (wat zeldzaam is bij mannelijke visagisten) en heeft geen ADHD. Verder staan er 25 seizoenen hockeycompetitie, 10 seizoenen sportklimmen en 2 part-time banen in zijn CV.

Géén van de activiteiten in de Salon valt buiten dit plaatje. Overigens valt ook niets van voornoemde brede ervaring buiten de Salon. Een evenwichtige wellnessbeleving komt voort uit interactie met de wereld. De Salon comprimeert de wereld tot een cocon van welbevinden. Daarbinnen is het veiliger dan buiten. Maar in de Salon loop je grote kans te worden (aan)geraakt en bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten